Суспільство

Німеччина виділяє на відновлення Миколаєва та Харкова 5 мільйонів євро

Партнери починають готуватися до відновлення українських міст

Цей материал також доступний

Німеччина долучилася до міжнародного проєкту відновлення українських міст #UN4Kharkiv-Mykolaiv, що координується Європейською економічною комісією ООН і об’єднує партнерів з усього світу, про що повідомила пресслужба Миколаївської міськради.

Про деталі співпраці стало відомо під час чергової онлайн-зустрічі робочих груп, у якій узяли участь представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Європейської економічної комісії ООН, Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини, місцевого самоврядування Миколаєва та Харкова та інших міжнародних організацій.

Державний секретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Йохен Фласбарт нагадав, що Німеччину з Україною об’єднує тривала співпраця. Особливо він наголосив на спільних зусиллях у напрямі децентралізації урядових структур та налагодження взаємодії між центром і регіонами.

“Від початку повномасштабної агресії Росії ми відправляємо в Україну найнеобхіднішу допомогу. І водночас думаємо, як підтримати вас у відновленні після закінчення війни, адже готуватися до цього слід уже зараз. Я особисто отримав завдання від федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца представляти нашу країну в цій роботі. Крім того, нагадаю, що в грудні минулого року відбулася зустріч країн “Великої сімки” (G7), під час якої держави-учасники висловили розуміння, що Україна потребує всебічної допомоги. Ми починаємо готуватися до відновлення Харкова і Миколаєва”, – сказав він.

Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини надасть міжнародному проєкту #UN4Kharkiv-Mykolaiv фінансову підтримку. Партнери спрямують на це 5 мільйонів євро.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button