КультураСуспільство

У Миколаєві додатково виділять 9 млн грн на "розвиток української мови"

Ці гроші виділять протягом трьох років

Цей материал також доступний

У Миколаєві у 2023-2025 роках діятиме міська програма розвитку та функціонування української мови. Її мають затвердити депутати міськради на завтрашній сесії.

Про програму йшлося на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту, передають “НикВести”.

“Мета цього проєкту – створення оптимальних умов для реалізації конституційних гарантій на вільне функціонування української мови, створення домінантного україномовного простору в Миколаєві, а також любові, пошани та шанобливого ставлення до української мови”, – зазначив директор управління культури міськради Юрій Любаров.

За його словами, йдеться про організацію додаткових клубів читання, творчих турів українських письменників, розробку україномовних продуктів, проведення книжкових фестивалів, проведення в закладах культури просвітницьких заходів тощо.

“У самій програмі немає нічого з того, що ми не робили вже окремо. Тому що ця програма – виконавці та співвиконавці практично всі департаменти та управління міської ради”, – додав він.

За його словами, програма передбачає фінансування в 9 мільйонів гривень терміном на три роки. Це додаткові кошти, необхідні на реалізацію програми, оскільки всі інші заходи здійснюватимуться коштом відповідних департаментів та управлінь міської ради.

Члени комісії погодили відповідну програму, далі остаточне рішення ухвалюватимуть на сесії міської ради в четвер, 23 лютого.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button