ЕкономікаСуспільство

У Миколаївській області відновлюють роботу три заводи

Поки що з 2 тис. співробітників підприємств до роботи готові приступити 400 осіб

Цей материал також доступний

Великий український виробник томатної пасти “Агроф’южн” (Agrofusion, Миколаїв) має намір відновити роботу трьох своїх заводів із переробки томатів у Миколаївській і Херсонській областях, які перебували на лінії фронту й істотно постраждали під час бойових дій із російськими загарбниками.

Як повідомляють на сайті інформаційно-аналітичної платформи EastFruit у понеділок, 20 лютого 2023 року, перед холдингом стоять завдання з відновлення індустрії в регіоні, створення робочих місць і відновлення експорту з України томатної пасти.

“У Миколаївській області ми побудували три заводи з переробки томатів. Ці заводи входили до числа найкращих у Європі. Наші заводи розташовані в Жовтневому (Вітовському – ІФ) районі Миколаївської області та в Снігурівському регіоні. Ці регіони перебували на лінії фронту і дуже постраждали”, – цитує EastFruit засновника і директора Agrofusion Сергія Сипка.

Він також уточнив, що зараз із 2 тис. співробітників підприємств до роботи готові приступити 400 осіб.

“Агрофьюжн” – вертикально інтегрована група компаній. Займається вирощуванням і переробкою томатів для виробників соків, кетчупів і томатних соусів. Виробляє томатну пасту під ТМ “Інагро”, яка представлена в 45 країнах світу.

Групу засновано 2005 року бізнесменом Сергієм Сипком. До її складу входять три заводи (два – у Миколаївській області, один – у Херсонській) з виробництва томатної пасти загальною виробничою потужністю приблизно 750 тис. тонн томатів за сезон, а також агрогосподарства в Херсонській і Миколаївській областях, які обробляють понад 30 тис. га земель, і два тепличних господарства.

Група 2019 року завершила будівництво і запустила в роботу завод із сушіння овочів у Снігурівці (Миколаївська обл.), почала виробництво томатного порошку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button