Суспільство

Призовники, яким виповнилося 27 років, мають прибути до ТЦК на медкомісію

Постанова Кабінету міністрів зобов’язує призовників, які досягли 27 років, прибути на призовні дільниці ТЦК і СЗ для проходження медкомісії.

Відповідне рішення про порядок проходження військово-лікарняної комісії призовниками, які досягли 27 років, закріплено постановою уряду №92 від 1 лютого 2023 року, яка набула чинності 2 лютого.

У постанові зазначається:

  • Під час воєнного стану призов на строкову військову службу не проводиться.
  • З моменту введення воєнного стану в районах (містах) утворюються призовні комісії, персональний склад яких і графік роботи затверджує начальник військової адміністрації.
  • На районні (міські) призовні комісії покладається організація та проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників і досягли 27-річного віку. Це потрібно для взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку.

Повідомлення призовників, які досягли 27 років, їхнє прибуття на призовні дільниці та проведення їхнього медичного огляду здійснюватиметься відповідно до вимог Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом. Тобто їм будуть розсилати повістки.

Призовники, яким виповнилося 27 років, мають прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП), щоб замінити приписне свідоцтво на військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаних.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button