ЕкономікаСуспільство

Підприємця оштрафували "за незаконний продаж електроенергії": він встановив у кафе генератор

Відвідувачі могли зарядити там свої телефони і добровільно донатили на дизель для генератора

Цей материал також доступний

Поліція і суди Одеської області оштрафували підприємця Дмитра Осовського за незаконний продаж електроенергії: він встановив генератор у кафе для підзарядки гаджетів відвідувачів.

У своєму кафе в Овідіополі бізнесмен Dmitry Osovsky власним коштом придбав і встановив генератор. Осовський звернувся до відвідувачів із проханням добровільно донатити на закупівлю пального для генератора. Під час вимкнення електрики генератор вмикався, і люди мали змогу сидіти в теплі, пити чай і заряджати гаджети. Донати на пальне суд назвав “незаконним продажем електрики” і Осовського оштрафували на 17 тисяч гривень, ось рішення.

“Злочин” розслідували одразу троє дільничних поліцейських – Владислав Мельничук, Гавриленко Віктор і Ширінов Терпак Агаз-огли.

Суддя Овідіопольського районного суду Павло Кириченко виніс вирок штрафу, суддя Одеського апеляційного суду Ігор Красновський вирок підтвердив. Підприємця визнали винним.

Але в чому він порушив закон?

1. У рішенні суду не сказано, у чому підприємець порушив закон, адже факт продажу електрики нічим не доведено, донати були добровільними і платити їх могли охочі. Без наявності чека за продаж електрики назвати це продажем неможливо.

2. Українська влада не здатна сама забезпечити країну автономними резервними системами харчування, не стимулювала закупівлю генераторів для громадського харчування, змушуючи малий бізнес вдаватися до самостійного виживання.

3. Підприємець купив генератор, щоб зберігати робочі місця, платити податки державі, комунальні платежі місту, і він свої обов’язки виконує. Податки сплатив він і за купівлю генератора, і пальне з податками одразу продається. На всі ці податки утримуються, зокрема, ці п’ять держслужбовців, які залізли в кишеню підприємцю.

4. Люди, яких Росія позбавила нормальних умов існування, повинні йти грітися і підживлювати свої гаджети в державні установи – в ті ж суди, в ту ж поліцію, там, де автономне живлення встановила держава. А насправді люди не мають можливості встановити собі генератор у квартирі, тому саме такі кафе це частина інфраструктури життєзабезпечення.

Про совість тут годі й казати, у людей, які малюють такі справи і такі вироки, питання моралі в житті виникає дуже рідко. Це ще один такий малий, але ганебний і показовий випадок, коли держава замість допомоги громадянам у виживанні, навпаки, працює для здирництва і знищення бізнесу.

Сподіваюся, що Дмитро Осовський, завдяки розголосу та підтримці фахівців, зможе належно захистити свої права у Верховному суді.

Юрій Бутусов

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button