Пригоди

Пішли в ЗСУ: у Миколаєві звільнили рецидивіста Богомяткова і Шорнікова, обвинуваченого в замаху на "Мультика"

Це сталося ще в березні минулого року

Цей материал також доступний

Центральний районний суд міста Миколаєва ухвалив рішення звільнити з-під варти Володимира Шорнікова, підозрюваного в замаху на місцевого бізнесмена Михайла Тітова (“Мультика”), і рецидивіста Юрія Богомяткова, оскільки вони виявили бажання вступити до лав Збройних Сил України.

Як повідомляють “НикВести”, очільник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Козак під час своєї пресконференції зазначив, що постановою суду запобіжний захід фігурантів кримінальних справ щодо них було змінено в березні 2022 року.

Контроль за виконанням рішення суд залишив за собою, а продовження розгляду кримінальних проваджень, в яких вони були підозрюваними, поновиться після того, як ті будуть демобілізовані.

За інформацією видання, йдеться саме про Шорнікова та Богомяткова, які мають надати суду докази своєї участі в захисті України в лавах ЗСУ або підрозділів територіальної оборони.

Юрій Богомятков

Зміни щодо можливості звільнення з-під варти фігурантів кримінальних проваджень було внесено до Кримінально-процесуального кодексу України. Для цього фігурант кримінального провадження може звернутися з клопотанням до прокурора.

“Офіційно до нас не зверталися, і відповідні клопотання не розглядалися. Але під час обрання або зміни запобіжного заходу в нас 13 осіб звільнено, з них на 11 покладено обов’язок стати на відповідний військовий облік”, – зазначив Козак.

Нагадаємо, що 6 квітня 2020 року на “авторитетного” бізнесмена Михайла Титова, відомого як “Мультик”, було скоєно замах. Сталося це під час його зустрічі з бізнесменом Олексієм Коваленком, коли вони обговорювали питання, які стосуються їхніх сімей.

Тоді слідчі розпочали кримінальне провадження і розглядали кілька версій мотиву злочину: на ґрунті помсти, пов’язаної з перерозподілом кримінальних сфер впливу в регіоні; конкуренції в бізнесі через неповернення боргів або на ґрунті неприязних стосунків; а також замаху на вбивство, вчиненого на замовлення.

Того ж дня на технічному поверсі п’ятиповерхового будинку поліцейські встановили місце засідки ймовірного снайпера, виявили там мисливський карабін “Сайга” калібру 7,62 мм, споряджений магазином, і гільзу.

За інформацією “Преступности.НЕТ“, саме чотири рази судимий Володимир Шорніков, за версією слідства, здійснив стрілянину з карабіна “Сайга”.

Востаннє Шорнікова затримували у справі про вимагання неіснуючого боргу. 17 січня 2021 року співробітники УСБУ в Миколаївській області зупинили автомобіль Mazda 3 просто на Тернівському кільці. Усіх, хто перебував в автомобілі, бійці спецпідрозділу СБУ “Альфа” витягли назовні. За інформацією видання, тоді було затримано наближених до Апті Іслангірієва, фігуранта низки кримінальних проваджень і ватажка “банди Апті”, який зараз перебуває під санкціями РНБО.

У СБУ тоді розповіли, що під час спецоперації затримали лідерів угруповання, яке тероризувало громадян і за допомогою погроз вбивством вимагало гроші для наповнення “каси” кримінальних кіл регіону. Задокументовано факт “вибивання” майже 37 тисяч доларів. “Зібрані” з підприємців кошти організатори групи передавали на утримання представників криміналітету, зокрема “злодіїв у законі” і злочинців, засуджених до позбавлення волі.

Тоді задокументували факт “вибивання” майже 36 тисяч доларів. Підозрювані Шорніков і Богом’ятков висловлювали погрози потерпілим у справі Олександру Январському та його батькові Хмельницькому, і вимагали у них 36 тисяч доларів.

У справі про здирництво суд заарештував Юрія Богомяткова і Володимира Шорнікова, при цьому другому згодом дозволили вийти під заставу в 150 тисяч гривень. За Шорнікова внесли заставу, і він опинився на волі.

Також Шорніков є фігурантом справи про махінації з лізинговими автомобілями. У межах цього кримінального провадження його затримували в лютому 2020 року.

Що стосується Богомяткова, то він був фігурантом низки резонансних справ у місті. У 2013 році він разом із кількома знайомими в мікрорайоні Північний на смерть забили битами 40-річного далекобійника.

10 жовтня 2017 року в мікрорайоні Північний
двоє відморозків напали на 22-річного майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтингу
Владислава Гуртовенка. Його кілька разів ударили і спробували відібрати сумку. Оскільки хлопець сумку не віддавав, один із нападників дістав ніж і завдав 15 ножових поранень спортсменові, після чого обидва нападники зникли. Хлопця тоді доставили в реанімацію. Особи нападників було встановлено. Один із них – місцевий житель Юрій Богомятков, 1989 року народження, у вузьких колах відомий на прізвисько Пузан молодший.

Під час розгляду цієї справи Богомятков різав собі вени та шию, а також зашивав собі рот.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button