Пригоди

Миколаївські сайти не працюють через масовану хакерську атаку

Вони перестали працювати 12 лютого

Цей материал також доступний

Із 12 лютого перестали працювати сайти двох миколаївських інтернет-видань “Преступности.НЕТ” і “NikLife” (Українська медіа-група) через масовану хакерську атаку на європейські та американські Data-центри, про що представниці IMI в Миколаївській області розповів головний редактор “Преступности.НЕТ” Анатолій Чубаченко. На сьогодні адміністраторам не вдалося відновити доступ до сайтів.

“У неділю після обіду, 12 лютого, наші сайти – Преступности.НЕТ і NikLife – перестали працювати. Браузер видавав помилку 522, яка означає проблеми з хостингом. Адміни почали з’ясовувати, у чому проблема. Як виявилося, ми не єдині, у кого виникли проблеми із серверами. Дуже багато Data-центрів у Європі та США зазнали масової атаки, через що на тисячах серверів було заблоковано дані, зокрема, дані наших сайтів разом із бекапами. Ситуація дуже серйозна і має глобальний характер”, – зазначив Чубаченко.

За його словами, того самого дня хакери атакували інтернет-сайти НАТО, включно з порталом штабу Сил спеціальних операцій.

Анатолій Чубаченко припускає, що за атакою стоять російські хакери. Вони вимагали викуп за доступ до даних у розмірі 2 біткоїни з компанії.

“Точно невідомо, хто стоїть за цією атакою, але можна припустити, що це російські хакери. Тому що атаки зазнали саме європейські та американські Data-центри. Хакери вимагали викуп за доступ до даних у розмірі 2 біткоїнів з компанії. Але, як поділилися в мережі ті, хто заплатив, жодної відповіді вони так і не отримали, наразі гаманці, на які вимагали переказати кошти, взагалі не працюють, тобто атака була спрямована не на те, щоб “заробити”, а на те, щоб постраждав середній і малий бізнес тих країн, які активно допомагають і підтримують Україну”, – сказав Чубаченко.

Він зазначив, що це вже не перша атака російських хакерів на “Преступности.НЕТ”.

“Влітку в нас “відібрали” ютуб-канал і мою фейсбук-сторінку. І якщо контроль над сторінкою вдалося повернути, то ось над нашим ютуб-каналом ні. Ми вели листування з компанією “Google”, але проблема так і не вирішилася. Сподіваємося, ми зможемо відновити дані. Найближчими днями має запрацювати сайт поки без архіву”, – сказав Анатолій Чубаченко.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button