Пригоди

Мешканка Миколаєва збирала інформацію про ЗСУ - справу скерували до суду

Миколаївська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 49-річної мешканки Миколаєва за надання інформації про розташування Збройних Сил України державі, що здійснює збройну агресію проти України.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, жінка збирала інформацію про переміщення зброї, боєприпасів і техніки Збройних Сил України по місту Миколаєву.

Зокрема, у серпні зловмисниця поширила зроблені нею фотознімки та відеозапис із зображенням елементів військового літака, що переміщувалися військовим вантажним автомобілем містом. Наприкінці серпня і у вересні минулого року поширила повідомлення з інформацією про переміщення озброєння по Миколаєву. Повідомлення було розміщено як відповідь на повідомлення адміністратора антиукраїнського телеграм-каналу про необхідність надсилання такої інформації.

Крім того, зловмисниця всіляко підтримувала російських загарбників, заперечуючи збройну агресію Росії проти України.

Під час особистого листування з одним із користувачів антиукраїнського телеграм-каналу на повідомлення про ситуацію в місті вона вказала – “Зачекайте, у нас води немає, опалення не буде, тому що ці ідіоти хочуть солону воду в систему залити, світло вирубають. А потім прийдуть нормальні правителі – росіяни і наведуть лад, то в перших рядах такі будуть кричати за них і паспорти отримають)) чекаємо перевзування))”.

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в області.

Санкція статей за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button