Пригоди

"Росіяни б'ють по Очакову, щоб не пустити Миколаївщину в "зернову угоду", - Гуменюк

Крім того, загарбники знищують критичну інфраструктуру

Цей материал також доступний

Російські загарбники з Кінбурнської коси постійно обстрілюють район Очакова. Минулої доби ворог укотре обстрілював Очаківський напрямок, гатив по акваторії, продовжуючи тероризм по міжнародних морських транспортних шляхах для того, щоб унеможливити залучення Миколаївщини до зернової угоди, повідомила в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування “Південь” Наталя Гуменюк.

За її словами, російські війська зосереджені на Кінбурнській косі в основі півострова – ближче до захопленої частини Херсонщини.

“Там вони почуваються більш-менш захищеними, віддаленими від Сил оборони України. Те, що вони висувають свої певні об’єкти для вогневого ураження, розгортають вогневі позиції на іншому краю Кінбурнської коси ближче до Очакова, це якраз випадки, коли вони точково діють і негайно звідти забираються. Тому що розуміють, що у відповідь отримають поразку”, – розповіла Гуменюк.

Крім того, загарбники знищують критичну інфраструктуру, щоб позбавити місцеве населення певних зручностей цивілізації.

“Те, що ворог намагається проводити ротацію особового складу на Кінбурнській косі, більше пов’язано з його морально-психологічним станом. Тому що тривале перебування там без певних бойових успіхів деморалізує людей”, – наголосила Гуменюк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button