Пригоди

За співпрацю з окупантами підозри отримали два жителі Миколаївщини

Це 43-річний чоловік і 59-річна жінка

Цей материал також доступний

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури двом жителям міста Снігурівка, 43-річному чоловікові та 59-річній жінці, заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України), про що повідомили в обласній прокуратурі.

За даними слідства, підозрювані під час тимчасової окупації населеного пункту добровільно погодилися на співпрацю з окупантами щодо зайняття запропонованих адміністративних посад у псевдооргані окупаційної влади. Чоловік очолив “Муніципальне унітарне підприємство “Снігурівський комунальник”, а жінка обійняла посаду головного бухгалтера цього підприємства.

Псевдодиректор здійснював прийом на роботу працівників, встановлював графік роботи, проводив наради, давав вказівки підлеглим працівникам щодо надання допомоги у створенні барикад і перешкод у вигляді траншей та окопів, здійснення ремонту військової техніки російських окупантів, а також здійснював розпорядження комунальним майном, що перебувало у володінні незаконно створеного підприємства.

Бухгалтерка, зі свого боку, здійснювала контроль за підготовкою документів нарахування виплат заробітної плати та видачі грошових коштів працівникам підприємства в грошовій валюті РФ, формувала і передавала звітність роботи ввіреного їй відділу.

Наразі готуються необхідні процесуальні документи для оголошення підозрюваних у розшук та подальшого здійснення спеціального досудового розслідування.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 5 до 15 років та з конфіскацією майна.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button