Суспільство

Україна не може "заганяти людей палицями" на війну, - Зеленський про мобілізацію

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна не може, як Росія, “заганяти людей палицями” на війну. Про це Зеленський сказав на брифінгу в Брюсселі, відповідаючи на запитання про випадки ухиляння чоловіків від служби в армії та можливості мобілізації українців для відсічі ворога.

“Ми демократична держава і ми повинні розвиватися. Ми не можемо показувати приклад, як Росія, заганяти когось палицями на війну. Ми не така держава, тому що це парадокс. Ми боремося за цінності європейські і ми хочемо бути членом Європейського Союзу, тому навіть воювати нам потрібно з такими цінностями”, – сказав він.

Зеленський зазначив, що людям дуже складно воювати так довго, вони втомлюються жити в такому середовищі, це складова життя і не можна до всіх ставитися однаково.

Він погодився, що є й ті, хто відпочиває під час війни, але зазначив, що “слава Богу, це не мільйони людей”.

Зеленський вважає, що мобілізувати українців для відсічі ворога своїм прикладом має Президент і топчиновники, також має бути відповідна інформаційна політика.

“Я вважаю, що крім військових, інформаційної політики, крім чиновників, влади своїми прикладами, я не бачу більше інших кроків”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button