Пригоди

Миколаївські поліцейські затримали одеситів, які переправляли "призовників" за кордон

52-річного організатора і двох його спільниць затримали. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Зловмисники з Одеси за грошову винагороду в 6500-7000 доларів США виготовляли пакет документів, що давав змогу чоловікам призовного віку безперешкодно перетинати державний кордон, про що повідомляє відділ комунікації ГУ НП у Миколаївській області.

Під час розслідування правоохоронці з’ясували, що троє фігурантів, віком від 30 до 52 років, зокрема двоє жінок, налагодили виготовлення пакета фіктивних документів, які давали змогу чоловікам призовного віку перетинати державний кордон.

За допомогою корупційних зв’язків зі службовими особами як у військкоматах, так і в медичних установах Одеси учасники угруповання забезпечували клієнтів тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного та довідкою військово-лікарської комісії.

Свої послуги фігуранти оцінювали від 6500 до 7000 доларів.

Як уточнили в прокуратурі Миколаївської області, встановлено два епізоди їхньої злочинної діяльності, унаслідок чого зловмисники отримали 13 тисяч доларів США.

Слідчі поліції затримали одну зі зловмисниць після отримання 6500 доларів від одного з клієнтів.

Правоохоронці провели 24 одночасних санкціонованих обшуки за місцями проживання та на робочих місцях зловмисників. Слідчі виявили та вилучили понад 100 тисяч доларів США, документи, мобільні телефони та інші докази протиправної діяльності. У домоволодінні 52-річного фігуранта правоохоронці вилучили пакетик із нарковмісною речовиною, що за попередніми висновками експрес-тесту є кокаїном.

52-річного організатора та двох його спільниць слідчі затримали в порядку ст. ст. 208 КПК України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 3. 332 КК України. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Окремо за фактом виявлення наркотичних засобів поліцейські порушили кримінальне провадження за ст. ст. 307 КК України.

Суд обрав усім трьом фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави: підозрюваному чоловікові – понад 3,2 млн грн, жінкам – понад 2,1 млн грн і 1 млн грн.

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button