Пригоди

Миколаївські СБУшники повідомили про підозру в держзраді колишньому офіцеру ВМС України

Йому загрожує позбавлення волі строком до 15 років із конфіскацією майна

Цей материал також доступний

У Миколаєві повідомили про підозру колишньому офіцеру Військово-морських сил Збройних сил України, який зрадив військову присягу на вірність українському народові та перейшов на бік ворога, про що передає Служба безпеки України в Миколаївській області.

За даними слідства, під час тимчасової окупації території АР Крим та військової частини в Севастополі офіцер перейшов на бік ворога і продовжив проходити військову службу у складі військово-морських сил російської федерації.

Відомо, що зрадник відмовився виконувати обов’язки несення військової служби у Збройних Силах України і проходить службу у складі чорноморського флоту Росії на посаді заступника командира великого десантного корабля “Новочеркаськ”.

З 24 лютого великий десантний корабель “Новочеркаськ” перебуває на бойовому чергуванні в Чорному морі і бере безпосередню участь у збройній агресії проти України.

Зокрема, цей десантний корабель блокує морські порти і підходи до них (територіальне море і внутрішні водні шляхи), чим перешкоджає виходу суден торгового флоту для експорту сільгосппродукції і сприяє глобальній міжнародній продовольчій кризі.

Зраднику заочно повідомлено про підозру за фактами державної зради та дезертирства за ч. 1 ст. 1. 111 і ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України.
Наказом Міністра оборони України зрадника і дезертира позбавлено офіцерського звання.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років із конфіскацією майна.

Документування злочину здійснювали співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону м. Одеса.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button