Пригоди

Від "Буби Касторського": СБУ затримала ще двох російських агентів на півдні України

Їм загрожує до 15 років в'язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

Цей материал також доступний

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили ще двох агентів фсб під час масштабних контрдиверсійних заходів у прифронтових районах півдня України, про що передає прес-центр СБУ.

“За вказівкою ворога вони збирали розвіддані про базування та переміщення підрозділів ЗСУ на Таврійському напрямку. Крім цього, передавали окупантам локації критичної інфраструктури в Одесі та Херсоні.

Насамперед агресора цікавили точні координати місцевих об’єктів “Укрзалізниці” та енергогенеруючих підприємств. У разі отримання розвідінформації окупанти планували використати її для підготовки та проведення серії прицільних ракетних ударів по українських містах. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, встановили місцезнаходження та затримали обох зловмисників на спробах передання розвідданих загарбникам”, – сказано в повідомленні.

Одного з російських агентів затримано біля центрального залізничного вокзалу в Херсоні, іншого – в Одесі після прихованої фотофіксації одного з військових об’єктів. Поплічниками агресора виявилися двоє місцевих жителів, яких російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

Обидва зловмисники перебували на постійному агентурному зв’язку з кадровим співробітником управління ФСБ у Ростовській області на псевдонім “Буба Касторський”. Саме від нього російські агенти отримували завдання на розвідувально-підривну діяльність у південному регіоні України. Для комунікації використовували спеціально створений анонімний телеграм-канал. Під час обшуків у затриманих виявлено смартфони на місці злочину з представником ФСБ.

Наразі обом затриманим слідчі Служби безпеки повідомили про підозру за ч. 2 ст. ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує покарання – до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчо-оперативні дії проводилися співробітниками СБУ м. Києва та Київської області спільно з Головним слідчим управлінням Служби безпеки за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

 

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button