Суспільство

Старлинки, матраци, авто, їжа, медикаменти... Лікарням Миколаєва допомагають з усього світу

Величезний внесок від міжнародних та українських благодійних організацій

Цей материал також доступний

Від початку повномасштабного вторгнення росії медики Миколаєва об’єдналися в єдиний фронт для допомоги та порятунку життів. Заклади охорони здоров’я нашого міста не припиняли роботу ні на день, ба більше, зміцніли і продовжили покращувати якість надання послуг. Величезний внесок у це – міжнародних та українських благодійних організацій, бізнесу, простих громадян. Люди всього світу гуртуються, щоб допомогти нам витримати ці випробування. Про це повідомляють у Миколаївській міській раді.

За інформацією управління охорони здоров’я міськради, 2022 року медустанови Миколаєва отримали гуманітарну та благодійну допомогу на суму 479,3 млн грн (у натуральному та грошовому вигляді).

Так, лікарням передали 35 автомобілів швидкої медичної допомоги. Із них 5 віддали ЗСУ. Усі стаціонарні заклади обладнані станціями супутникового інтернету Starlink від компанії SpaceX.

За рахунок благодійної допомоги лікарням Миколаєва передано 1648 одиниць високо вартісного обладнання.

“Зокрема, 51 апарат штучної вентиляції легенів, 1 рентгенівська мобільна система, 17 УЗД апаратів, 433 шприцеві насоси, 78 моніторів пацієнта, 3 наркозні станції, 47 генераторів, 50 дефібриляторів, 6 операційних столів, 40 систем вакуумної терапії, 8 функціональних ліжок, 55 апаратів ЕКГ, 2 коагулятори, 2 транспортні інкубатори для новонароджених, 24 кисневі концентратори, 3 аналізатори газів крові, 2 операційні лампи, 1 бронхоскоп, 6 відеоларингоскопів, ендоскоп і кольпоскоп”, – повідомляють у міськраді.

Крім того, стаціонарні заклади отримали медикаменти, спеціалізоване харчування, перев’язувальні матеріали, антисептики та дезінфектанти, засоби індивідуального захисту, медичний одяг, вироби медичного призначення – протези, милиці, інвалідні візки, ходунки; одяг і постільну білизну для пацієнтів, матраци тощо.

У Центри первинної медичної допомоги передали медпрепарати для амбулаторного лікування, зокрема вакцини, підгузки, дитяче харчування, засоби медичного призначення для людей з інвалідністю, медичний одяг, засоби гігієни та індивідуального захисту. Крім того, заклади первинної медичної допомоги та пологові будинки Миколаєва отримали сумки-укладки з наборами для першої медичної та паліативної допомоги.

Деякі лікарні отримали благодійну допомогу в грошовому еквіваленті.

Так, між міською дитячою лікарнею №2 та Міністерством закордонних справ Тайваню підписано угоду на суму 800 тисяч доларів, що як пожертвування зібрало населення Тайваню. Лікувальний заклад відремонтував 1500 кв м покрівлі та запланував ремонти стаціонару, поліклінічних, приймального відділень.

5,7 млн. грн благодійної допомоги отримала лікарня швидкої медичної допомоги. Кошти використано для придбання медичного обладнання, операційних столів, дизель-генератора, встановлення системи очищення води.

“Дякуємо всім, хто підтримує наш незламний Миколаїв і наших героїчних медиків!”, – подякували медикам чиновники.

допомога лікарням

допомога лікарням

допомога лікарням

допомога лікарням

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button