Пригоди

окупанти за добу здійснили 81 обстріл із РСЗВ, завдали 10 ракетних і 26 авіаударів по Україні

Загроза авіаційних і ракетних ударів залишається по всій Україні

Цей материал також доступний

Минулої доби російські окупанти завдали 10 ракетних, один із них по цивільній інфраструктурі Запоріжжя, і 26 авіаційних ударів. Так само здійснили 81 обстріл із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах у місті Очакові. Є поранені та загиблі серед мирного населення.

Про це йдеться в оперативній інформації станом з фронту від Генерального Штабу Збройних Сил України на 06.00 28.01.2023 щодо російського вторгнення.

Загроза авіаційних і ракетних ударів залишається по всій Україні.

Противник продовжує вести наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Запорізькому та Херсонському напрямках – стоїть в обороні.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Червона Гора, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Дружба, Водяне, Мар’їнка, Побєда, Вугледар і Пречистівка Донецької області.

Волинський, Поліський, Сіверський і Слобожанський напрямки обстановка без істотних змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

Сіверський напрямок ворог обстріляв із мінометів райони населених пунктів Миколаївка Чернігівської області та Рожковичі й Бачівськ – Сумської.

Слобожанський напрямок противник не припиняє обстріли населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Вогневого ураження зазнали райони понад тридцяти населених пунктів, зокрема: Гур’єв Козачок, Красне, Стариця, Охрімівка, Варварівка, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Куп’янськ Харківської області.

Куп’янського та Лиманського напрямків противник здійснив вогневий вплив по районах понад 25 населених пунктів. Зокрема, це – Іванівка, Кислівка, Крохмальне і Берестове Харківської області та Новоселівське, Макіївка, Червонопопівка і Діброва в Луганській області.

Бахмутського напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 40 населених пунктів. Серед них – Спірне, Верхньокам’яне, Роздолівка, Веселе, Білогорівка, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ, Дружба, Сіверне, Залізне і Торецьк у Донецькій області.

Авдіївський напрямок під ворожий вогонь потрапили Бердичі, Авдіївка, Веселе, Водяне, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Новопавлівський напрямок противник знову обстріляв Богоявленку, Вугледар і Золоту Ниву.

Запорізький напрямок постраждали, зокрема, Залізне, Іллінка, Черемівка та Новопіль на Донеччині, а також Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Красне, Гуляйполе, Староукраїнка, Чарівне, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області.

Херсонський напрямок обстрілу з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів зазнали райони населених пунктів Золота Балка, Гаврилівка, Дудчани, Червоний Маяк, Монастирське, Томарине, Бургунка, Тягинка, Комишани та Херсон.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника та удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Крім того, наші воїни знищили літак Су-25, гелікоптер Мі-8 і 2 БпЛА типу “Суперкам”. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу вразили 2 пункти управління, 2 позиції ППО противника та 5 районів зосередження його живої сили.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button