Суспільство

У Миколаєві створять колумбарії на кладовищах та окремі сектори для загиблих захисників України

Один із колумбаріїв буде на Жуковському кладовищі в Корабельному районі

Цей материал також доступний

Миколаївська міська рада розробляє план створення меморіального сектору для миколаївців, які загинули внаслідок повномасштабної війни, про що в ефірі програми “НІС ТБ” повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. За його словами, за минулий рік до міськради звернулося понад 200 осіб із проханням облаштувати місця на кладовищі для зберігання урн із прахом померлих.

“Перше завдання – створення колумбарію, тільки за минулий рік понад 240 осіб звернулося з питанням про те, щоб десь зберігати урну з прахом кремованих людей. Останнім часом кремація стала дуже популярною. Особисто я за кремацію. Навіть коли почалися активні бойові дії, попросив своїх близьких, щоб мене кремували в разі смерті, а не шукали мені місце на секторі кладовища. Плануємо створити два місця колумбарію на Мішково-Погорілівському цвинтарі і також на Жуковському в Корабельному районі, там є місця”, – сказав мер.

Олександр Сєнкевич розповів також, що зони цвинтарів, де будуть поховані герої, які віддали життя, захищаючи рідні землі, будуть опрацьовані разом з архітекторами та дизайнерами. Презентація проекту буде представлена миколаївцям.

“По-друге, найближчим часом ми вийдемо з програмою щодо загиблих бійців. У нас є на Матвіївському кладовищі сектори, ми хочемо зробити, щоб вони були в одному стилі. Щоб це були не якісь там огорожі з лавкою, щоб це було красиво, як це робиться на Західній Україні. Також плануємо зробити на староруському кладовищі, будемо, мабуть, працювати з дизайнерами й архітекторами, щоб в одному з місць зробити одну зону, де ми зможемо ховати героїв. Туди не потрібно буде їхати 8 годин, щоб туди дістатися, вона буде в місті, де можна буде легко туди зайти і пом’янути тих, хто віддав найцінніше, що в них було – своє життя, щоб ми жили в місті Миколаєві. Ця робота йде, найближчим часом думаю, буде презентація з тим, що ми плануємо зробити. Хотілося, щоб усі питання, які стосуються смерті чи похорону, вони всіх лякають, і налякані люди починають нести різну ахінею в коментарях – “не потрібно/не треба”. Ми поспілкуємося з усіма фахівцями, які знають і законодавчу базу, і який вигляд це має мати, і зробимо презентацію миколаївцям”, – зазначив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button