Суспільство

ЗСУ відновили контрнаступ, - ISW

Збройні сили України просуваються в напрямку Кремінної, а також відбивають атаки росіян під Бахмутом.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За словами експертів, захисники України відновили контрнаступ у районі Кремінної. Крім того, росіяни дуже бояться наступу ЗСУ на Запорізькому напрямку.

Російські джерела стверджували, що українські війська відновили контрнаступальні операції в районі Кремінної 26 січня. Російський блогер стверджував, що українські війська розпочали наступальні дії проти позицій 144-ї мотострілецької дивізії (20-та загальновійськова армія, Західний військовий округ) у районі Кремінної в ніч на 25 січня”, – йдеться у звіті.

На Донецькому напрямку тривають активні бої. Росіяни не змогли захопити Вугледар. Крім цього, ЗСУ відбивають атаки окупантів під Бахмутом.

“26 січня українські офіційні особи повідомили, що російські сили в Запорізькій області не проводять наступальних операцій у розмірі або масштабі, необхідних для повномасштабного наступу… Начальник Об’єднаного українського пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Ерін заявив, що російські війська не зібрали достатньо потужного ударного угруповання для ведення наступу на запорізькому напрямку, але попередив, що російські війська дещо посилили свою присутність у живій силі в Запорізькій області”, – нагадали в ISW.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button