Суспільство

"Працюємо над такою концепцією", - садочки в Миколаєві можуть відновити роботу в травні

У кожному районі чи мікрорайоні хочуть запустити хоча б по одному садочку, обладнаному укриттями

Цей материал також доступний

Міська влада опрацьовує можливість відновити в Миколаєві роботу дитячих садочків у травні цього року, про що заявив міський голова Олександр Сєнкевич в ефірі ТРК “НІС-ТВ”.

“Ми працюємо над такою концепцією, щоб у деяких районах, мікрорайонах був хоча б один дитячий садок, який ми можемо обладнати укриттями і запустити їх у травні”, – сказав він.

Водночас мер зазначив, що в Миколаєві немає жодного дитячого садка або школи, які були б належним чином обладнані укриттями для дітей на випадок повітряної атаки.

“Сьогодні ця програма розглядається, нам потрібно, щоб наше управління освіти синхронізувало це з вищим рівнем – наскільки безпечно це робити. Сьогодні в більшості садочків і шкіл у нас немає укриттів, тобто в разі повітряної атаки куди дітей ховати. Ми знаємо, що останнім часом атаки йдуть із повітря, на півночі піднімаються літаки, злітають і запускають із них ракети. Зрозуміло, що є якісь 20-30 хвилин або година часу, щоб сховати. Але куди їх ховати? Не розпускати ж повідомлення “Батьки, забирайте терміново дітей, у нас тут повітряна тривога”?”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button