Суспільство

В Офісі президента описали ключовий сценарій для Росії

Найближчим часом Росія спробує провести наступальні операції в Україні, які обернуться для неї великою кількістю втрат, сил і засобів. У підсумку це призведе до розпаду країни-агресора.

Такий ключовий сценарій для РФ описав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Telegram у середу, 25 січня.

“У рамках контрнаступу, який розробляється Генштабом ЗСУ і детально обговорюється на засіданнях Ставки верховного головнокомандувача, Росія зазнає двох-чотирьох значних поразок, і саме після цього процеси розпаду та остаточної деморалізації в російській армії стануть незворотними”, – зазначив Подоляк.

На його думку, після серйозних поразок на фронті в Росії почнеться процес розпаду й остаточної деморалізації. Росіяни продовжать тікати, а їхня країна отримуватиме все більше мерців. У містах масово виходитимуть на “жорсткі” протести поранені військові та ампутанти.

“Територією Росії поширюватиметься протест не політичного, а соціального характеру – через втрачених на війні близьких. У цей час в оточенні Путіна розгоряться суттєві внутрішні міжусобиці. Розпочнеться класичний російський пошук винних. Силові вертикалі почнуть швидко занепадати”, – прогнозує Подоляк.

Він зазначив, що Україна продовжить звільняти свої території до кордонів 1991 року, а етнічні суб’єкти Росії матимуть хороший шанс стати самостійними.

“Ядерна зброя так чи інакше буде контролюватися, зокрема й залишками російського генералітету. Тому немає великих ризиків, що вона з’явиться на чорному ринку або буде щонайменше деякий час неконтрольованою”, – додав радник глави ОП.

Лише тоді тимчасово сормований уряд Росії почне з Україною реальні переговори щодо своєї відповідальності за злочини та компенсації за вбивства і руйнування.

“Дата реалізації цього сценарію залежить від наявного в України інструментарію – від того, коли Україна отримає точну кількість чітко визначеного озброєння. Україна надала нашому партнерському Альянсу конкретні цифри та найменування. Зараз ми на етапі, коли війна є обґрунтованою математичною моделлю. Формула проста: хочете якнайшвидшого завершення війни – своєчасно дайте Україні більше зброї, яку ми просимо”, – резюмував Подоляк.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button