ПригодиТема дня

Шахраї ошукали трьох жителів Миколаєва на 585 тисяч

Злочинцям загрожує покарання до дванадцяти років позбавлення волі.

Цей материал також доступний

У вівторок, 24 січня, до Миколаївського районного управління поліції звернулися троє жителів міста із заявами про те, що стали жертвами шахраїв, повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“Шляхом обману зловмисники з карткових рахунків привласнили 400 тисяч гривень 35-річного чоловіка, 100 тисяч гривень 36-річної жінки та майже 85 тисяч гривень 52-річного миколаївця. 35-річний місцевий мешканець під приводом купівлі криптовалюти перейшов за невідомим посиланням і перерахував 400 тисяч гривень, однак криптовалюту так і не отримав. 36-річна жінка, маючи намір допомогти, перерахувала 100 тисяч гривень чоловікові, який представився військовослужбовцем і заволодів її коштами. Згодом жінка дізналася, що з переліченого нічого не придбали, а вона потрапила в пастку шахраїв. 52-річний житель міста, намагаючись придбати автомобіль на одному з інтернет-сайтів, перейшов за посиланням, яке надіслав йому продавець, і з його картки зникло майже 85 тисяч гривень. Після чого чоловік втратив зв’язок із продавцем”, – ідеться в повідомленні.

За вказаними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ч. 1 і ч. 4 ст. 1 ст. 1. 190 КК України “Шахрайство”. Санкції статей передбачають покарання до дванадцяти років позбавлення волі.

Поліція закликає громадян бути пильними та обережними під час спілкування з незнайомими людьми. Не давайте незнайомцям свої особисті дані та дані реквізитів рахунку. Не поспішайте проводити будь-які операції із вказівок співрозмовників. Зателефонуйте на “гарячу лінію” банку або особисто відвідайте установу та вирішіть питання з фахівцями.

Для купівлі в інтернеті використовуйте перевірені інтернет-майданчики, адміністратори яких можуть гарантувати вам повернення коштів, у разі, якщо товар не буде відправлено або він буде неналежної якості. Якщо ви користуєтеся послугами невідомого інтернет-магазину, то обов’язково вивчіть відгуки про продавця і купуйте товари з накладним платежем – оплачуйте вартість товару після отримання та огляду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button