ПригодиСуспільство

Окупанти досі можуть обстрілювати Миколаїв із Кінбурна

Не можна захистити і Херсон від регулярних обстрілів, не звільнивши лівобережжя

Цей материал також доступний

Російська артилерія досі може діставати до Миколаєва з території тимчасово окупованої Кінбурнської коси. Однак українські захисники атакують позиції окупантів і не дають їм можливості накопичити для цього артилерію.

Про це в інтерв’ю “Главкому” розповів командувач “Півдня”, генерал-майор Андрій Ковальчук.

– Зі звільненням Миколаївської області, Херсона, лінія фронту зсунулася ще далі від Миколаєва. Саме тому місто ворог став менше обстрілювати. Адже на великій відстані тільки реактивні системи залпового вогню можуть завдавати ударів. Зараз, буває, з Кінбурнської коси прилітає по Миколаєву. На жаль, поки що у ворога є можливість наносити такі удари. Саме тому ми атакуємо їх, щоб не дати накопичити артилерію на косі, – розповів він.

Командувач також додав, що нині неможливо захистити Херсон від регулярних обстрілів без визволення лівобережжя Херсонщини, звідки окупанти завдають ударів.

– Практично на 100% цього зробити без звільнення лівобережної частини Херсонської області неможливо. Навіть якщо буде повністю створено систему контрбатарейної боротьби на цій ділянці фронту, над чим ми зараз працюємо, вона не зможе запобігти хоча б першому пострілу, який зможе під час атаки завдати ворог. Тільки після першого пострілу ми зможемо оперативно відреагувати і знищити їхні установки, не дати їм можливості продовжити обстріл. Але ж і першим пострілом ворог може вбити наших людей, – пояснив Андрій Ковальчук.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button