Суспільство

"Масова медична евакуація", - з Херсонщини евакуйовано людей на Львівщину

Усі пацієнти - люди похилого віку

Цей материал також доступний

У суботу, 21 січня відбулася масова медична евакуація хворих із Херсона та Херсонської області на Львівщину. Усі пацієнти – люди похилого віку, які перебували в медзакладах Херсона та околиць. У Львівську область їх привіз спеціальний залізничний склад.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, а також голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

“Сьогодні евакуювали людей із різними захворюваннями з Херсона та населених пунктів області до Львівської області. Це наймасовіша медична евакуація за весь час після звільнення нашої області – лікарні Львова прийняли 26 жителів Херсонщини. Літніх людей, які самостійно не можуть пересуватися і страждають на різні хвороби, на Львівщину доправили спеціальним потягом”, – повідомив подробиці очільник Херсонської ОДА Ярослав Янушевич.

Супроводжували хворих медики з міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Фахівці Львівського обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф і колеги з Польщі зустріли пацієнтів і розподілили між лікарнями області. Для цього знадобилося 26 карет швидкої допомоги.

“Дякуємо керівництву Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, медикам зі Львівщини та МО “Лікарі без кордонів” за допомогу та постійну підтримку!”, – подякував Янушевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button