Пригоди

Шанувальники "русского мира" в Миколаєві за угодами з прокурорами отримали умовні терміни

Просували російську пропаганду і раділи ударам по ЗСУ

Цей материал також доступний

Ленінський районний суд міста Миколаєва схвалив угоди про визнання винуватості щодо двох громадян і за виправдання агресії РФ та глорифікацію її учасників призначив обвинуваченим випробувальні терміни. Про це свідчать відповідні вироки суду.

Так, уродженець Луганщини Сергій К. систематично в забороненій російській соцмережі Одноклассники робив репости російської пропаганди.

Інший викритий фігурант Ігор С. не лише поширював чужі повідомлення, а й сам активно робив різні дописи.

Доведено, що Ігор С. через Telegram розсилав відео, де російські пропагандисти викриють українців у смертях цивільних у Маріуполі, а також іншу пропаганду щодо інших регіонів України.

Крім того, він і коментував ситуацію в Миколаєві. Зокрема, шанувальник окупантів після обстрілу Миколаєва надсилав у Telegram відео та писав про приблизну локацію. Згодом він писав, що потрапили в будівлю готелю “Інгул” і додав: “У ньому були розміщені вцілілі вояки ЗСУ”. Також надалі він вихваляв “високоточну” зброю росіян, радів ударам по ЗСУ і заявляв про відсутність втрат серед цивільного населення внаслідок обстрілів окупантів.

Обвинувачені підписали з прокурором угоду про визнання винуватості за статтею 436-2 Кримінального кодексу України. У ній сторони обговорили міру покарання – позбавлення волі строком на п’ять років без конфіскації майна з одночасним звільненням від в’язниці з призначенням двох років іспитового строку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button