ПолітикаСуспільство

Зеленський закликав західних партнерів надати Україні ракети більшої дальності та винищувачі F-16

Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до учасників Контактної групи з оборони України, яка розпочалася на американській авіабазі “Рамштайн” у Німеччині, закликав партнерів прискоритися з наданням Україні озброєнь.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

– Я можу сотні разів подякувати вам, і це буде абсолютно справедливо і чесно, враховуючи все, що ми вже зробили. Але сотні подяк – це не сотні танків. Ми всі можемо говорити тисячі слів, але я не можу замінити словами гармати, які потрібні проти російської артилерії або зенітні ракети, які потрібні для захисту людей від російських авіаударів, – сказав Зеленський.

Але, за його словами, час залишається російською зброєю.

– Ми повинні поспішати. Час має стати нашою спільною зброєю, – наголосив він.

Зеленський завершив свою промову на конференції закликом до наступних зборів у Рамштайні надати ракети більшої дальності та винищувачі F-16.

– У ваших силах гарантувати артилерію та авіацію, які знищать терор. У ваших силах забезпечити перемогу, – заявив Зеленський.

Слід додати, що в уряді Нідерландів потенційно готові обговорити надання Україні винищувачів F16, якщо Київ озвучить таке прохання, сказав міністр закордонних справ Вопке Хукстра під час дебатів у парламенті. Він закликав уряд надати Україні бойові машини піхоти та винищувачі F16.

Вопке Хукстра сказав, що уряд потенційно готовий обговорювати такий запит України. Детальніших слів міністра закордонних справ не наводять.

Він зазначив також, що на постачання стандартного озброєння немає табу і все, що надають Нідерланди, надається за запитом України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button