Пригоди

У миколаївському суді почалося слухання справи колаборанта Сальдо

Наразі не визначено, в якому саме суді надалі розглядатиметься ця справа

Цей материал також доступний

Обвинувальний акт щодо колишнього мера Херсона Володимира Сальдо, який очолив окупаційну адміністрацію, скеровано до суду апеляційної інстанції для визначення територіальної підсудності, про що повідомили в Центральному районному суді Миколаєва.

Обвинувальний акт стосовно колишнього міського голови Херсона та депутата міськради Володимира С., який, згідно з матеріалами провадження, у період окупації міста очолював т.зв. “військово-цивільну адміністрацію Херсонської області”, надійшов до Центрального районного суду Миколаєва.

Останній обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111, ч.5 ст.111-1, ч.1 ст.436-2 КК України (державна зрада, колабораційна діяльність, виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу справ, зазначений обвинувальний акт розглядається колегією суддів у складі Людмили Шолох, Івана Дірка, під головуванням Сергія Медюка.

“На підготовче судове засідання обвинувачений не з’явився, про дату і час судового засідання повідомлявся належним чином через публікацію виклику до суду в газеті “Урядовий кур’єр” та на офіційному веб-порталі Центрального районного суду Миколаєва. Крім того, прокурор повідомила, що повістка про виклик до суду розміщувалася на офіційному сайті Офісу Генерального прокурора”, – ідеться в повідомленні.

Суд поставив на обговорення питання про підсудність справи Центральному районному суду Миколаєва. Прокурор наголошувала, що під час скерування обвинувального акта до суду керувалися нормами ч. 9 ст. 615 КПК України, а саме скеровували за місцезнаходженням органу досудового розслідування, на теперішній час це Центральний район Миколаєва, тож правила територіальної підсудності не порушено.

Водночас, згідно з нормами КПК України, визначено, зокрема, що кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення.

Згідно з розпорядженням Голови Верховного Суду, територіальну підсудність Херсонського міського суду змінено на один із районних судів Одеси, що узгоджується з ч.7 ст.147 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”.

З огляду на зазначене та низку інших норм чинного законодавства, що узгоджуються між собою, обвинувальний акт має бути скерований до районного суду в Одесі, визначеному розпорядженням Голови Верховного суду.

При цьому колегія суддів ухвалила направити обвинувальний акт щодо Володимира С. до Миколаївського апеляційного суду для визначення підсудності.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button