Суспільство

"Укрзалізниця" відмовилася перейменовувати залізничну станцію "Жовтнева" в Корабельному районі

Таку відповідь підприємство надало кореспонденту

Цей материал також доступний

АТ “Укрзалізниця” відмовилося перейменовувати залізничну станцію “Жовтнева” в Корабельному районі Миколаєва, обґрунтовуючи це тим, що назва начебто не пов’язана зі злочинами комуністичного режиму. Там вважають, що вона походить від суто календарної назви місяця року.

Таку відповідь підприємство надало кореспонденту “Лівого Берега” Олександру Рудоманову.

“Станція Жовтнева розташована в Корабельному районі, на південній околиці міста Миколаєва Миколаївської області, відкрита 1969 року під цією ж назвою. Назва “Жовтнева” не має жодного відношення до Голодомору 1932-1933 років в Україні, не пов’язана зі злочинами комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, будь-якої дискримінації за національною, соціальною, класовою, етнічною, расовою чи іншими ознаками, та пов’язана лише із календарною назвою місяця року – “Жовтень”, – пояснюють в “Укрзалізниці”.

залізнична станція

Журналіст у свою чергу нагадав про існування “Програми дерусифікації інфраструктури залізничного транспорту”?

“Дивно, але “Укрзалізниця” вирішила надавати відписки щодо перейменування станції Жовтнева і не перейменовувати станцію, чого прямо вимагає закон. Цікаво, а як тоді складали “Програму дерусифікації інфраструктури залізничного транспорту”? Чи це програма для відводу очей? “- прокоментував Олександр Рудоманов.

Зазначимо, що через Корабельний район Миколаєва проходить Богоявленський проспект, який до декомунізації носив назву “Жовтневий”.

При цьому, за часів Радянського союзу, багато топографічних назв було утворено від Жовтневого перевороту (Жовтневої соціалістичної революції 1917 року), унаслідок якого було проголошено “перехід до побудови соціалізму”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button