Пригоди

Багато загиблих: росіяни вдарили ракетою по 9-поверховому житловому будинку в Дніпрі

Під завалами перебувають люди

Цей материал також доступний

Під час обстрілу України ракетами 14 січня російські війська влучили в багатоповерховий житловий будинок у Дніпрі.

“Жахливі новини з Дніпра. Потрапили в багатоквартирний будинок”, – повідомив о 16:00 суботи заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко у своєму акаунті в Телеграм.

Він також опублікував фотографію з місця прильоту, на якій видно сильні руйнування і під’їзд 9-поверхового будинку, що обвалився.

“Просто нелюди, немає щонайменше одного під’їзду, під завалами перебувають люди, які були вдома у святковий день”, – повідомив Кирило Тимошенко.

Він також додав, що бійці Держслужби України з надзвичайних ситуацій і всі міські служби на місці НП.

Згодом він виклав ще одне фото з місця прильоту, на якому видно, що через влучання загорілися і горять припарковані поруч автомобілі.

Тимошенко згодом додав, що станом на 16:20 у м. Дніпро в зруйнованому під’їзді дев’ятиповерхового житлового будинку врятовано 15 осіб, а кількість загиблих і травмованих уточнюється.

Станом на 16:37 голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко повідомив: “Попередньо, десять поранених. Двоє з них – діти. Троє постраждалих важкі. Усі зараз у лікарні”.

Пізніше він додав, що російська ракета знищила під’їзд дев’ятиповерхівки, п’ятеро загиблих, 27 поранених, серед них шестеро дітей. Під уламками зруйнованого будинку залишилися люди. Рятувальна операція триває.

“Знімаємо людей кранами, вони сигналізують ліхтарями, мобільними телефонами”, – повідомив він.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що завали розбиратимуть усю ніч:

“Трагедія. Виїхав на місце. Зв’язок поганий. З ОП і ВА в координації. Будемо всю ніч розбирати завали. Подробиці пізніше”

Також пізніше він додав, що цілий район знеструмлений повністю і відключений від систем життєзабезпечення.

“Дніпро. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Наразі врятовано 15 осіб. Підрозділи ДСНС працюють у посиленому режимі. Залучено понад 80 осіб особового складу та понад 20 одиниць техніки ДСНС. Життя – найвища цінність. Але Росія про це нічого не чула”, – повідомив генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button