Пригоди

За співпрацю з окупантами трьом працівникам Снігурівської колонії оголосили про підозру

Під час визволення Херсона вони втекли разом з окупантами

Цей материал також доступний

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру трьом працівникам Снігурівської виправної колонії в Миколаївській області, які після російського вторгнення почали працювати на окупантів, повідомляє пресслужба ДБР.

Після початку російської агресії начальник дільниці, старший і молодший інспектори Снігурівської виправної колонії, добровільно перейшли на бік ворога й отримали посади в незаконно створеному окупантами “управлінні служби виконання покарань по Херсонській області”.

Вони виконували злочинні накази окупантів на посадах заступника начальника відділу з режиму і нагляду та інспектора відділу комунально-побутового забезпечення Херсонського слідчого ізолятора.

За оперативними даними, колаборанти допомагали окупантам незаконно утримувати херсонців у СІЗО. Крім того, один із колаборантів вступив на посаду інспектора комунального побутового забезпечення відділу управління служби виконання покарань у Херсонській області.

Під час визволення Херсона вони втекли разом з окупантами.

Їм повідомлено про підозру в добровільному зайнятті посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (частина 7 статті 111-1 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button