Суспільство

В Україні на вихідних буде менше відключень електрики через потепління

Енергетики щосили намагаються підключити якомога більше генерувальних потужностей

Цей материал також доступний

Голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, що розраховує на зменшення відключень електрики в Україні на вихідних через потепління.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, – цитує Інтерфакс-Україна.

Кудрицький розповів, що енергетики щосили намагаються підключити до енергосистеми якомога більше генерувальних потужностей. Очільник “Укренерго” наголосив, що українцям все ще слід економити електрику – особливо зараз, у холодну погоду.

– Що більше ми заощадимо електроенергії, то більше її залишиться нашим співгромадянам, з якими ми живемо в одній країні і в одній енергосистемі, – зазначив Володимир Кудрицький.

Чиновник додав, що досі вважає блекаут в Україні “сценарієм швидше теоретичним”. Утім, він не виключає тривалих відключень, як це було в листопаді, якщо росіянам вдасться завдати значних руйнувань енергосистемі.

Гендиректор YASNO Сергій Коваленко пояснив, що ситуація з електрикою в Україні зараз складна. Серед причин – холодна погода та планові ремонти на деяких генераційних об’єктах.

Так, через стан мереж і генерації зараз у Києві дають приблизно 60% необхідних обсягів електрики. З цього близько 40% спрямовується на об’єкти критичної інфраструктури. Залишок розподіляють серед жителів міста.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button