ПригодиТема дня

ДРГ уже виходили на Лимани, росіяни планували навести переправу біля НГЗ, - миколаївський доброволець

Цим планам не судилося збутися

Цей материал також доступний

У перший період повномасштабної війни, в період оборони Миколаєва, окупанти розглядали закріплення своїх сил саме в районі Миколаївського глиноземного заводу, підприємства російського олігарха Олега Дерипаски. Про це розповів миколаївський активіст Ілля Зелінський, який зараз служить у лавах Збройних сил України:

“Ворожі ДРГ уже були в Таврійському та Прибузькому, виходили на Лимани. Звісно, ніхто не сумнівався, що підприємство, яке є частиною військово-промислового комплексу рф, власник і рада директорів якого росіяни, надасть ворогу цю можливість. Саме розташування МГЗ і закріплення на ньому росіян гарантувало б контроль над гирлом лиману і дало б змогу навести зручну переправу старим, відомим із часів Карла і Мазепи, маршрутом із Руської коси на Волоську косу з подальшим виходом на Очаківський степ”, – зазначив він.

За словами бійця, упевнені дії українських військових, вчасно надіслане підкріплення та “подарунки”, що чекали на “гостей”, унеможливили ці спроби, тож на той час ця історія закінчилась не погано для нас, проте вона вдало проілюструвала існуючу загрозу, про яку всі знали, але нічого не робили від моменту інтеграції підприємства в ОПК рф.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте також: Мін’юст хоче конфіскувати МГЗ та інші підприємства Дерипаски в Миколаєві

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button