Пригоди

Миколаївцю загрожує довічне ув'язнення за коригування ворожих обстрілів

Затримали колаборанта у вересні

Цей материал також доступний

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 72-річного жителя міста Миколаєва за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану – чоловік наводив ворожі обстріли.

Як повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, слідством встановлено, що обвинувачений, підтримуючи ідеї проросійського спрямування, вступив у злочинну змову з представником РФ під псевдонімом “Фантом” з метою надання допомоги державі-агресору та її організаціям у проведенні вибухової діяльності проти України.

Так, протягом серпня – вересня 2022 року зловмисник через Telegram передав агенту відомості щодо руху, переміщення та розташування військовослужбовців на території Миколаєва, а також результати артилерійських обстрілів інфраструктури обласного центру, зокрема детальні світлини результатів обстрілів мосту, суднобудівного заводу і вищих навчальних закладів.

У вересні минулого року зрадник отримав чергове завдання – сфотографувати об’єкт критичної інфраструктури – міську ТЕЦ (пункти пропуску, наявність охорони, схеми розташування виробничих потужностей, парових турбін, водогрійних котлів, газових труб, відвід силових електрокабелів, ліній електропередач), а також розташування вузлових електропідстанцій, розташованих поруч із ТЕЦ, з метою подальшого здійснення ворожого ракетного удару по зазначеному об’єкту.

Уже наступного дня чоловік разом зі своїм родичем, не обізнаним про його злочинні наміри, на його автомобілі здійснив фотографування території ТЕЦ і надіслав представнику Росії фотознімки з докладним описом зазначених споруд.

Підозрюваний перебуває під вартою. Досудове розслідування проводилося слідчими СБУ в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком на п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що затримали 72-річного колаборанта у вересні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button