ЕкономікаСуспільство

Війна: у Миколаївській області майже на 50% зменшилася кількість роботодавців

На Миколаївщині зменшилася кількість людей, які офіційно мають статус безробітних. У 2022 році цей показник становить 36 тисяч жителів області, що на 21 відсоток менше, ніж у 2021 році.

Про це кореспондентам “Суспільного” розповіла заступниця директора Миколаївського обласного центру зайнятості Людмила Алпеєва.

За словами фахівця, протягом 2022 року понад вісім тисяч безробітних працевлаштувалися, а допомогу з безробіття отримала 31 тисяча осіб.

– Найбільше звернень до служби зайнятості було протягом травня-червня 2022 року, коли ми реєстрували понад три, три з половиною тисячі осіб як безробітних. Починаючи з липня зареєстрованих ставало трохи менше і впродовж листопада-грудня отримували статус у середньому тисяча безробітних, – зазначила Людмила Алпеєва.

За словами Людмили Алпєєвої, у 2022 році в Миколаївській області майже на 50 відсотків зменшилася кількість роботодавців, з якими співпрацювала обласна служба зайнятості. Скорочення роботодавців фахівець пов’язує з тим, що чимало підприємців переїхали в безпечніші регіони.

– Обласна служба зайнятості протягом 2022 року залучила до співпраці понад дві тисячі роботодавців і наповнила базу даних понад дев’ять тисяч вакансій. Але це вдвічі менше, ніж 2021 року, коли в нас було 20 тисяч вакансій, – сказала вона.

Станом на 29 грудня, за словами фахівця, центр зайнятості пропонує орієнтовно 400 вакансій, більшість із яких входять до таких сфер, як державне управління, охорона здоров’я, переробна промисловість, торгівля, освіта, транспорт і сільське господарство.

Пріоритетним напрямом роботи у 2022 році, за словами Людмили Алпеєвої, було надання допомоги вимушеним переселенцям.

– У 2022 році за послугами служби зайнятості звернулося 1 300 внутрішньо переміщених осіб, з яких 300 уже отримали роботу, – зазначила вона.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button