Суспільство

Миколаївці при відновленні міста хочуть покращити набережні, зелені зони та громадські простори, — опитування

Низка питань викликала переважно негативну оцінку

Цей материал також доступний

Експерти міжнародної архітектурної компанії OneWorks провели проміжний аналіз результатів опитування мешканців Миколаєва за генеральним планом. Найбільш гострими питаннями городяни назвали стан вулиць та тротуарів, доступ до набережних, якість зелених зон та громадських просторів, пише «Інтерфакс-Україна».

«Головним документом відновлення стане новий генплан, який ми вже почали над ним працювати. До його розробки завдяки Європейській економічній комісії ООН (UNECE) залучено OneWorks (Італія). Плюс ми співпрацюємо з урядом Данії та надали своїх консультантів щодо COWI. Тобто ми одночасно працюємо над візуальною та технічною частиною майбутнього генплану. І паралельно збираємо думки миколаївців, яким вони бачать місто майбутнього», – повідомив мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

Як повідомили у міськраді Миколаєва, під час анкетування щодо майбутнього цього міста вже зібрано понад 13 тисяч анкет, у планах зібрати щонайменше 25 тисяч думок. Охочих долучитися до обговорення генплану просять заповнити анкету

Згідно з проміжним аналізом зібраних анкет, проведеним OneWorks, найвищий рівень задоволеності городян зафіксований за показником «Quality of home/Якість житла». Якістю власного житла (до повномасштабного вторгнення) переважно чи повністю задоволено 70% миколаївців, які вже взяли участь в анкетуванні. Більше половини опитуваних – 56,5% – задоволені районом свого проживання, водночас більше позитивних відповідей надали мешканці Центрального району.

Транспортна система загалом задовольняє мешканців мікрорайонів міста, крім Корабельного, де більше людей оцінили його негативно.

Організацією системи вивезення твердих побутових відходів задоволено 51% опитаних. Найкращий показник у Корабельного району.

Низка питань викликала переважно негативну оцінку.

Наголошується, що рівень безпеки у власному районі проживання задовольняє менше половини опитаних миколаївців: 48% чоловіків та 45,5% жінок. Більше позитивних відповідей дали мешканці Центрального району, негативних – Корабельного та Інгульського районів.

Більше половини (53,5%) опитаних не задоволені якістю зелених зон та громадських просторів, доступ до набережних річок не задовольняє 58% респондентів.

Найболючішим питанням виявився стан вулиць та тротуарів, на нього відповіли негативно 64% респондентів, причому найбільше мешканці Інгульського району.

Мер Миколаєва додав, що завдання анкетування – залучити до обговорення всіх охочих, у подальших планах – формування експертних груп з окремих напрямків.

«Наше завдання – не просто відновити Миколаїв, а створити місто, де люди розумітимуть, що вони впливають на його розвиток. З іншого боку, таке місто, щоб молодь, яка зараз перебуває за кордоном, хотіла повернутися та бачила саме у Миколаєві свої перспективи», – сказав Олександр Сенкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button