Суспільство

Миколаївщина – серед «лідерів» щодо порушень при відключеннях світла

Також проводиться перевірка 12 операторів систем розподілу.

Цей материал також доступний

У Міністерстві енергетики назвали регіони, де зафіксовано більше порушень графіків відключення електроенергії.

Міненерго, НКРЕКУ та Держенергонагляд отримали від українців велику кількість скарг на нестабільні постачання електроенергії чи несправедливий розподіл. Як повідомили у прес-службі відомства, станом на 23 грудня найбільшу кількість порушень виявили у:

  • Волинський,
  • Київській,
  • Полтавській,
  • Миколаївській,
  • Одеській областях
  • м.Києві.

“Найменше порушень наразі виявлено в Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській областях”, – зазначили у Міненергетики.

Крім цього, НКРЕКУ зафіксувала недотримання вимог щодо обслуговування споживачів кол-центрами у 10 операторах систем розподілу.

Через численні звернення споживачів щодо нерівномірних та несправедливих графіків відключення електроенергії та неналежного інформування про перерви Комісія розпочала перевірку 12 операторів систем розподілу у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Київській, Львівській, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, .

“У разі, якщо оператори систем розподілу не дотримуватимуться приписів контролюючих органів і не усунуть виявлені порушення, до їхніх керівників застосовуватимуться персональні адміністративні стягнення”, – заявив голова НКРЕКУ Костянтин Ущаповський.

Водночас у Міністерстві зазначили, що через руйнування та аварії внаслідок постійних російських атак українська електроенергетика не може задовольнити потреби всіх споживачів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button