Пригоди

"Будемо німими свідками хаотичної забудови", - Сенкевич про закон про "містобудівну реформу"

За ним усі рішення прийматимуться у Києві

Цей материал також доступний

Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич в інтерв’ю на телеканалі «НІС-ТВ» виступив проти ухваленого закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності».

«Цей закон пролобіювано великими забудовниками. Я міським головою працюю останні шість років. Фактично всі проблемні питання, за якими до мене приходили люди, виривали ручки у мене в приймальні, які страйкували та кричали, що ми тут у вас житимемо — ми їм просто показували: «Хлопці, дивіться. Усі документи на початок робіт виписані у Києві. Документи про прийняття в експлуатацію деяких об’єктів прийнято в Києві». У нас були і супермаркети відомої мережі, та інші об’єкти, збудовані не за правилами, не в тему та з порушенням усіх житлових та будівельних норм. І паркани, які з’являлися в центрі міста, невідомо яким чином. Ми нічого про це не знаємо, і тут раз виростає паркан. Я говорю: «Що це за паркан?». А мені відповідають: Ми не знаємо. Ніхто не отримував жодних дозволів». Виявляється, що у Києві всі отримали, прийшли та почали.

А зараз це питання просто фактично перенесене до Києва, і ми будемо німими свідками хаотичної забудови», – сказав мер Миколаєва.

Сенкевич вважає, що Президент України Володимир Зеленський має накласти на закон вето.

«Ми запропонували президенту (ми — це Асоціація міст України) ветувати цей закон як такий, що порушує правила та права місцевого самоврядування. По-друге, сьогодні, хоч би що ми там собі робили, буде механізм, будуть якісь приватні ДАБКи, які щось там робитимуть. Ми ж маємо інформацію про приватного технагляду, про різні організації, які сьогодні створюються, але жодного контролю кримінального немає, і тому може бути біда. Тому ми проти цього закону. Ми сказали, що у нас і так ці проблеми були, а зараз вони просто збільшаться, і ми нічого не зможемо зробити. Стоятимемо просто з городянами: «Припиніть це будівництво!». А вони прийдуть, документи на морду, і до побачення», – каже Сенкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button