Пригоди

«Прийшли та сказали забиратися з дому», - мешканець Миколаївщини розповів, як прожив у російській окупації

Тепер чоловік планує зібрати гроші, щоб вивезти сміття, залишене російськими військовими, і відремонтувати будинок

Цей материал також доступний

Село Новопетрівка Широківського товариства майже вісім місяців перебувало в окупації, місцевого жителя Владислава російські військові вигнали з власного будинку одразу після того, як увійшли до села, повідомляє «Суспільне». окупанти, зайшовши до села, вигнали чоловіка з дому, погрожуючи йому розстрілом.

“Ми були в дідовій хаті. Вони перший день сюди прийшли і сказали забратися звідси, бо розстріляють”, – розповів чоловік.

У його будинку росіяни обідали, тримали боєприпаси і ходили в туалет на підлогу, унітаз викликав у них здивування, як і інші блага.

Владислав показує, де окупанти облаштували туалет, їдальню та склад. Відстань між приміщеннями не більш як п’ять метрів.

“Тут був телевізор, холодильник, диван – все як у нормальному будинку. Востаннє я все це бачив у “КамАЗі”, як він їхав вулицею. Все в “КамАЗ” і кудись на Ростов, мабуть. У перші дні вони були в шоці, що в нас у селі вночі включалося вуличне освітлення, вони навіть не знали, що таке унітаз! На викрадених машинах їздили селом”, – розповідає чоловік.

росіян також чомусь зацікавили сімейні фотографії чоловіка, їх вони, судячи з усього, розглядали. А шпалери відірвали від стіни та спалили.

“Вони на них, напевно, сухпайки свої розігрівали в гаражі. Ось тут, на цеглах, вони готували собі їсти. Тут були інструменти, ключі, ворота, зараз майже нічого не лишилося”, – розповів чоловік.

Тепер чоловік планує зібрати гроші, щоб вивезти сміття, залишене російськими військовими, та відремонтувати будинок.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button