Пригоди

За час війни росіянами пошкоджено чи зруйновано на Миколаївщині понад 13 тисяч об'єктів, з них 9 тисяч – це приватні будинки.

Є об'єкти, які підлягають відновленню, є ті, що не підлягають

Цей материал також доступний

На Миколаївщині внаслідок обстрілів за час війни пошкоджено або зруйновано понад 13 тисяч об’єктів, з них 9 тисяч – це приватні будинки. Про це під час телемарафону розповів голова обласної військової адміністрації Віталій Кім .

“Відновлювальні роботи проводяться насамперед силами мешканців, власників цих будинків. Влада — міська, обласна, державна — допомагає матеріалами та бригадами, які є у розпорядженні. Також залучено добровільних бригад, які приїхали з інших регіонів і також допомагають відновлювати. Йдеться насамперед про вікна та стіни, щоб у приміщенні було тепло.

Щодо зруйнованих чи значно пошкоджених об’єктів — із цим складніше, це в другій черзі. Наразі відновлюємо те, що можна швидко відновити”, – сказав він.

За словами Кіма, деякі об’єкти відновленню не підлягають, їх чимало. Серед них – будівля Миколаївської облдержадміністрації, яка була зруйнована ракетою, будівлі деяких шкіл та підприємств.

“Є об’єкти, які підлягають відновленню, є ті, які не підлягають – їх потрібно повністю зносити та відбудовувати заново. Але про це можна буде сказати, коли по кожному об’єкту буде експертиза”, – сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button