Суспільство

Вчені показали майбутнє, де на фермах вирощують не овочі, а дітей (відео)

Біотехнолог Хашем Аль-Гайлі створив короткий фільм, в якому він показує установу з вирощування дітей у спеціальних пологових камерах, які є штучною маткою. Ці установки мають назву EctoLife і вчені говорять, що таким чином можна вирощувати 30 тисяч дітей на рік, пише Express.

Вчений стверджує, що така установа допоможе людям, які страждають на безпліддя або бояться самі виношувати дітей, “народити” свою дитину, а також допоможе боротися зі скороченням населення в усьому світі. У такому “пологовому будинку” можна вирощувати 30 тисяч дітей щороку.

Відео створено як своєрідна екскурсія, і тут можна побачити, як сотні майбутніх дітей перебувають у пологових капсулах, у яких є штучна пуповина для одержання плодом кисню та поживних речовин.

Хашем Аль-Гайлі пропонує використовувати екстракорпоральне запліднення, що дозволить батькам вибрати найбільш життєздатний та генетично чудовий ембріон, який також може бути генетично модифікований для налаштування тих характеристик, які батьки потрібні. За словами вченого, такі центри з народження дітей можуть стати реальністю вже через 10 років.

У цьому новаторському пологовому будинку знаходиться 75 лабораторій, у кожній з яких до 400 пологових капсул. Вони створені як штучна матка та відтворюють реальні умови в утробі матері. Також ці капсули оснащені спеціальними датчиками, які стежать за розвитком дитини. У капсулах також є спеціальні камери, за допомогою яких убудований ІІ постійно сканує плід на наявність потенційних генетичних аномалій та відстежує загальний процес зростання.

Згідно з цим відео, батьки зможуть стежити за зростанням плода за допомогою спеціальної програми. Також батьки можуть записати повідомлення для своєї дитини або музики, і все це буде відтворюватися всередині капсули. У фільмі сказано, що наприкінці процесу розвитку плоду батьки самі зможуть натисканням спеціальної кнопки витягти дитину з пологової капсули.

Хоча відео присвячене підвищенню народжуваності, у ньому також наголошується, що “ферма” з вирощування дітей призначена для жінок, які бояться вагітності через біль та подальше відновлення після пологів.

Також у фільмі стверджується, що такі приміщення стануть ідеальним рішенням для пар, які страждають на безпліддя, а також для жінок, у яких була видалена матка. У відео також йдеться про те, що батьки зможуть генетично змінити риси своїх дітей, наприклад усунути ризик появи спадкових хвороб і навіть підвищити рівень інтелекту.

Багато користувачів Мережі позитивно відреагували на створення таких центрів з вирощування дітей, але були й ті, кого ця установа шокувала і виступили проти такої концепції. Негативні коментарі зводяться до того, що це жахлива, абсолютно божевільна та антиутопічна ідея. А один із коментаторів, який зібрав кілька сотень лайків, просто запропонував натомість усиновлювати дітей, щоб не витрачати на створення таких установ мільйони доларів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button