ПригодиСуспільство

"Людей не пускають": у Корабельному районі закрили бомбосховища

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Бомбопритулок у підвалі будівлі колишнього Будинку культури металургів (нині – бізнес-цента “Металург Півдня”), розташованого в Корабельному районі м. Київ Миколаєва, увечері в суботу, 10 грудня 2022 року, знову (другий вечір поспіль) виявилося закритим.

“У ДК металургів – супер-шикарний бомбосховищ, де рятувалися мої батьки та інші люди. Там є світло, туалет, wi-fi. Так от, цей бомбосховищ начебто здали в оренду. Чи то гральні автомати там будуть, чи ще що І новий господар наказав негайно звідти вибратися і забрати свої речі, адже там, як я знаю, знаходилися й ті, чийого житла вже немає від слова зовсім. тепер людям йти?.. У п’ятницю прийшли дві жінки та почали розглядати приміщення, кажуть: “Це приміщення ми знімаємо в оренду, прохання його покинути. Дали термін до 15.00 суботи. А деякі люди там улаштувалися як у себе вдома, і у них багато речей., – розповіла одна з місцевих мешканок. Про те, що бомбосховище закривається, свідчило й оголошення, що висить на дверях: «Бомбосховище не працює! Речі потрібно забрати (10.12.2022 з 9:00 до 15:00). З повагою адміністрація”.

Раніше ми писали:
“Так сьогодні живуть наші діти”: про бомбосховища у Корабельному районі. ВІДЕО

Місцевих жителів, багато хто з яких ночував у цьому бомбосховищі буквально з перших днів війни, побоюючись за своє життя через масові обстріли російськими військами, вперше не пустили сюди в п’ятницю, 9 грудня . Раніше, оскільки ворожі обстріли велися в основному в нічний час, то люди приходили в цей притулок увечері і залишалися там до ранку. Але вчора охоронець зачинив двері на замок і відмовився впускати людей, які прийшли, щоби знову провести ніч у притулку. За словами охоронця, таке розпорядження він отримав від генерального директора ТОВ «Металург Півдня» Володимира Самойленка . Люди, обурившись такою поведінкою охорони, зателефонували до поліції. Екіпажу патрульних, який прибув на виклик, з великими труднощами вдалося переконати охорону не виганяти людей, однак, через деякий час сторожа знову взялися за своє, – повідомляють «Новости-N» .

бомбосховищ, ДК
{%CAPTION%}

Люди, які прийшли до бомбосховища ввечері в суботу, щоб провести в ньому ніч, уткнулися в замкнені двері. Більше того, речі, які багато хто з них залишив у притулку напередодні, просто викинули на вулицю. Цього разу з людьми навіть розмовляти ніхто не захотів, – передають « Новини-N ».

Після вчорашньої публікації за розпорядженням заступника голови Миколаївської обласної військової адміністрації Решетилова на об’єкт з перевіркою виїхали співробітники Управління цивільного захисту. Уся «перевірка» звелася до того, що ті, хто виїхав, поспілкувалися з директором ДК Володимиром Самойленком. Директор запевняв «перевіряючих», що ночувати у притулок приходять виключно бомжі та наркомани. Перевіряти слова директора ніхто не став — «перевіряючі» швиденько повернулися назад і доповіли Решетилову, який їх послав, про «бомжів і наркоманів». Схоже, така версія всіх влаштувала і всі заспокоїлися.

Бомбопритулок знову виявився закритим для людей. Якщо вночі буде сигнал повітряної тривоги, його обіцяють відкрити — мовляв, ласкаво просимо. А яким чином сімдесяти, а то й вісімдесятирічні люди зможуть дістатися до притулку, нікого не цікавить. Звичайно, ніхто з людей похилого віку вночі, в умовах повної відсутності вуличного освітлення, ні в який притулок не піде — руки-ноги в темряві переламають без жодних обстрілів. Та й доки доберуться — пізно буде. Люди тому й приходили до бомбосховища на ніч, щоб бути в безпеці заздалегідь, а не тинятися містом у непроглядній темряві у разі тривоги. Тепер вони просто залишаться вдома — і якщо не дай Боже що трапиться, на чиєму совісті будуть їхні життя?

бомбосховищ, ДК

Нагадаємо, що саме Корабельний район більше за інші райони міста постраждав від ракетно-артилерійських обстрілів російської армії.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button