Суспільство

Дефіцит електроенергії. Потрібно кілька діб для виходу на рівень до 5 грудня, - «Укренерго»

Енергосистема України поступово відновлюється після вже восьми ракетних атак.

Про це повідомили у прес-центрі «Укренерго».

— Ми щиро вдячні нашим захисникам – саме завдяки блискучій роботі сил протиповітряної оборони, які знищили понад 60 ракет із 70, ворог не досягнув поставленої мети – завдати енергосистемі такого ж об’єму пошкоджень, які були під час атаки 23 листопада, та занурити Україну в темряву та холод , – йдеться у повідомленні.

Укренерго нагадує, що вчора під час ракетної атаки найбільше постраждали Одеська та Київська області. Через пошкодження деяких електростанцій та частину електромереж в енергосистемі країни знизилося виробництво електроенергії та для збереження балансу в енергосистемі в усіх регіонах України було тимчасово застосовано аварійні відключення споживачів.

— Ремонтні бригади роблять все можливе, щоб надати електропостачання резервними схемами там, де це можливо. Зокрема, здебільшого Одеської області вже відновлено енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури: лікарень, котелень, водоканалів, – додають у компанії.

Також наголошується, що на відновлення обсягів виробництва електроенергії до рівня, який був до ракетної атаки 5 грудня, потрібно ще кілька діб. Наразі всім областям доведено ліміти споживання електроенергії. На жаль, вже є регіони, де перевищено ліміти споживання, тому застосовано режим аварійних відключень. Для отримання точної інформації окремого регіону рекомендуємо стежити за повідомленнями операторів системи розподілу (обленерго). Список обленерго можна знайти за посиланням .

— Це вимушений крок для збереження балансу в енергосистемі. Залежно від того, як відновлюватиметься виробництво електроенергії, ліміти на її споживання також змінюватимуться. Просимо українців про розуміння та витримку, – додають до «Укренерго».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button