Пригоди

Українські банки готуються до повного блекауту, - НБУ

Банкам рекомендували автоматично продовжити термін дії платіжних карток та відстрочити повторну ідентифікацію клієнтів

Цей материал також доступний

Національний банк України разом із банками запроваджують план заходів для забезпечення безперервності роботи банківської системи в умовах тривалої відсутності електропостачання.

Про це повідомила прес-служба НБУ, зазначивши при цьому, що “банківська система, незважаючи на війну, працює у безперервному режимі, забезпечує платежі та розрахунки, надає фінансові послуги бізнесу та громадянам”.

У Нацбанку зазначили, що через руйнування енергетичної інфраструктури країни внаслідок ракетних ударів ворога значно збільшилися як ризики тимчасових перебоїв в обслуговуванні клієнтів у банківських відділеннях через планові та аварійні відключення електроенергії, так і загрозу повної неможливості банків працювати внаслідок блекауту.

Для мінімізації цих ризиків Нацбанк разом із системно важливими банками впроваджують план заходів для забезпечення безперервності роботи банківської системи у разі тривалої відсутності електропостачання.

“Системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень, розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання. Чергові відділення вже забезпечуються всім необхідним обладнанням та каналами зв’язку для безперервної роботи за відсутності електрики “, – повідомили у прес-службі.

Також реалізуються плани логістичного забезпечення таких відділень додатковим персоналом, касовою технікою, банкоматами, готівкою. Організовано безперебійну роботу контактних центрів Нацбанку та системно важливих банків для інформування клієнтів про наявність, місцезнаходження та графік роботи критично важливих відділень банків у містах.

З метою зниження навантажень на відділення банкам рекомендовано автоматично продовжити термін дії платіжних карток та відстрочити повторну ідентифікацію клієнтів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button