Пригоди

Найгірша ситуація – на Миколаївщині: в Україні працює 44% базових станцій зв'язку

На Миколаївщині працює менше 10% базових станцій

Цей материал також доступний

Станом на середину дня 24 листопада по всій Україні працює лише близько 44% базових станцій зв’язку, а найгірша ситуація спостерігається у Миколаївській (працює менше ніж 10% базових станцій), Кіровоградській та Харківській областях (менше 20%). Про це під час брифінгу повідомив представник Держспецзв’язку Володимир Кондрашов .

“В решті регіонів ситуація стабілізується. З ранку сьогодні працювало близько 50% станцій смугового інтернету”, – сказав Кондрашов.

Кондрашов запевнив, що фахівці працюють із відновлення зв’язку.

“Ми отримуємо від партнерів відповідне телекомунікаційне обладнання, зокрема для відновлення зв’язку у Херсонській області”, – додав він.

Також при повному відключенні світла та відсутності зв’язку Кондрашов порадив користуватися стаціонарним або фіксованим зв’язком.

Кондрашов закликав українців дуже економно користуватися мобільним зв’язком та інтернетом, оскільки після масованих ракетних атак відповідне обладнання працює на межі можливостей.

“Ми просимо користуватися мобільним зв’язком та інтернетом дуже економно, в умовах ракетних атак і перебоїв з електроживленням мережі працюють на межі своїх потужностей, і темпи їх відновлення будуть набагато нижчими, ніж були до російського повномасштабного вторгнення”, – сказав Кондрашов.

Також при повному відключенні світла та відсутності зв’язку Кондрашов порадив користуватися стаціонарним або фіксованим зв’язком.

Відновлення та підтримання стабільності мереж залежить від багатьох факторів, зокрема ситуації безпеки, ситуації з електропостачанням, станом мереж та обладнання, розповів представник Держспецзв’язку.

“Просимо громадян з розумінням ставитися до труднощів у роботі мереж. Вже сьогодні завдяки спільній роботі низки державних органів, інституцій, служб, мобільних операторів, операторів електронних комунікацій, наших міжнародних партнерів вдалося значно збільшити кількість базових станцій мобільного зв’язку, у тому числі щойно звільнених”. від російських загарбників територій”, – звернувся Кондрашов.

Крім того, фахівець проінформував, що йде процес забезпечення операторів електронних комунікацій альтернативними джерелами харчування, і він уже налагоджений як самими компаніями, так і міжнародною допомогою та підтримкою.

“Завдяки міжнародним партнерам отримуємо необхідне телекомунікаційне обладнання, яке дозволяє забезпечувати не лише зв’язком населення у разі довгострокових відключень електроенергії, а й оперативно відновлювати зв’язок на щойно окупованих територіях України”, – наголосив він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button