Політика

Європарламент визнав Росії державою-спонсором тероризму

Резолюцію підтримали 494 європарламентарії, проти були 58, утрималися 44

Цей материал також доступний

Європарламент під час голосування у середу підтримав резолюцію про визнання Росією державою-спонсором тероризму, про що повідомляє “Європейська правда”. Резолюцію підтримали 494 європарламентарі, проти були 58, утрималися 44.

У документі Європарламент визнав, що росія здійснює “невиборчі атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру” в Україні, внаслідок чого загинули тисячі людей. На окупованих територіях агресори проводять “страти без суду та слідства, здійснюють викрадення, сексуальне насильство, тортури та інші звірства”, додається у резолюції. Було також згадано про масові вбивства у Бучі, Ірпені, Ізюмі та Лимані, а також напади на маріупольський театр та залізничний вокзал Краматорська.

Автори проекту також зазначили, що росія порушує принципи Статуту ООН, викликала гуманітарну кризу в Маріуполі та зруйнувала 95% міста, перекриває доступ українців до газу, електроенергії, води та інтернету, а також до основних товарів та послуг.

“Європарламент наголошує, що цілеспрямовані напади та звірства, що здійснюються російською федерацією проти цивільного населення України, руйнування цивільної інфраструктури та інші серйозні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права становлять акти терору проти українського населення та є військовими злочинами; висловлює своє беззастережне обурення та осудження і звірства та інші акти, які Росія здійснює для досягнення своїх деструктивних політичних цілей в Україні та на території інших країн;

У зв’язку з цим Європарламент закликав ЄС та його держави-члени розробити правову базу для визначення держав як спонсорів тероризму та держав, які використовують засоби тероризму, що спричинить низку істотних обмежувальних заходів проти цих країн та матиме глибокі обмежувальні наслідки для відносин ЄС із цими країнами.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button