СуспільствоТема дня

Героями України посмертно стали двоє миколаївських десантників – майор Бохонок та сержант Мороз

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив двох миколаївських десантників Віталія Бохонка та Олега Мороза званням Герой України.

Про це повідомили в Офісі Президента України .

Президент вручив “Золоту Зірку” дружині майора Віталія Бохонка. Майор командував парашутно-десантним батальйоном біля Новоселівки Донецької області. В умовах переваги живої сили та техніки противника батальйон під його керівництвом утримав лінію оборони району та не допустив прориву ворога. При наступі противника Віталій Бохонок організував злагоджену дію мінометних розрахунків та ротних опорних пунктів, завдяки чому ворог не зміг зайняти вигідні позиції. Під час артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Зайцева майора було тяжко поранено і померло.

У 2014-2022 роках Бохонок служив у 79-й миколаївській окремій десантно-штурмовій бригаді, у квітні 2022 року він очолив батальйон 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Він був повним кавалером ордена Богдана Хмельницького.

“Золоту Зірку” отримала мати загиблого Героя України сержанта Олега Мороза, який 24 лютого 2022 року зупинив поступ ворожих сил біля населеного пункту Щастя. Ризикуючи своїм життям, воїн під щільним обстрілом вивів на середину мосту через річку Сіверський Донець автомобіль із великою кількістю вибухівки та підірвав його. Знищення мосту не дозволило противнику захопити місто та прорвати лінію фронту. 10 червня 2022 року сержант Олег Мороз загинув у бою під Слов’янськом. Олег Мороз народився у Миколаєві та служив у 79-й бригаді, був “кіборгом”, учасником оборони Донецького аеропорту.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button