Пригоди

На Миколаївщині затримали торговця трофейною зброєю

Йому загрожує до 7 років ув'язнення

Цей материал також доступний

На Миколаївщині затримано 26-річного місцевого жителя, який намагався продати ящик гранат, піхотний вогнемет та гранатомет, про що повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Миколаївській області.

Під час розслідування правоохоронці з’ясували, що 26-річний зловмисник підшукував клієнтів серед осіб із кримінальним минулим. Після чого домовлявся з ними про ціну та постачання зброї та боєприпасів замовникам.

Саме після продажу ящика, в якому містилося 20 гранат, та піхотного вогнемету та протитанкового гранатомету, зловмисника затримали правоохоронці. За товар зловмисник просив 1800 доларів.

Під час обшуків поліцейські вилучили зброю та боєприпаси, кошти, отримані внаслідок злочинної діяльності, та інші докази протиправної діяльності зловмисника.

У Державній прикордонній службі уточнили , що ділок шукав зброю в районах ведення бойових дій, залишених окупантами. Серед вилученого РПГ-22, РПО «Джміль», 20 гранат Ф-1.

Затриманому вже повідомили про підозру за скоєння злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 КК України («Придбання, зберігання, вогнепальна зброя, бойові припаси без передбаченого законом дозволу»). Йому загрожує до 7 років ув’язнення.

Суд щодо нього обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 104 тисяч гривень.

Операцію з ліквідації каналу збуту трофейної зброї проводили оперативники Одеського прикордонного загону спільно зі співробітниками СБУ в Миколаївській області та Нацполіції при процесуальному керівництві Миколаївської обласної прокуратури.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button