ПригодиСуспільство

Прокуратура Миколаївщини подала позов на органи місцевого управління за безгоспні гідротехнічні споруди

Гідротехнічна споруда вартістю понад 6 млн. грн.

Цей материал також доступний

Прокуратура Миколаївської області вимагає від органів місцевого самоврядування забезпечення належного використання гідротехнічних споруд. Про це повідомляє відомство у соцмережах.

Миколаївським окружним адміністративним судом відкрито провадження за позовом керівника Вознесенської окружної прокуратури до одного з органів місцевого самоврядування району про визнання протиправною бездіяльністю та зобов’язання вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно – гідротехнічну споруду вартістю понад 6 млн грн.

“Безгосподарські гідротехнічні споруди є потенційно небезпечними об’єктами, що загрожують життю населення громади, оскільки їх неналежний стан може призвести до затоплення населених пунктів та сільськогосподарських угідь під час проходження льодоходу, весняної повені та дощових паводків. Відсутність контролю над ними може мати негативні наслідки так і для довкілля”, – сказано у повідомленні.

У той же час, незважаючи на те, що гідротехнічна споруда понад 10 років є безгосподарною, органом місцевого самоврядування, як представником інтересів територіальної громади, жодних заходів щодо набуття права власності на безхазяйне майно та його збереження в стані, що не загрожує населенню у надзвичайних ситуаціях, не вживалося. Наведене послужило підставою для звернення прокурора до суду з відповідним позовом, розгляд якого продовжується.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button