Суспільство

Сенкевич розповів про концепцію післявоєнного відновлення Миколаєва

Створення публічних зон, зон відпочинку та велодоріжок

Цей материал також доступний

Миколаївський міський голова Олександр Сенкевич розповів, що у новій концепції відновлення міста городяни хочуть бачити створення публічних зон, зон відпочинку та велодоріжок.

Про це він сказав в інтерв’ю ТРК “НІС-ТВ” .

Олександр Сенкевич зазначив, що миколаївці активно заповнюють анкети щодо бачення майбутнього розвитку та зовнішнього вигляду Миколаєва. Він нагадав, що у місті планується розробити новий Генеральний план міста, який включатиме концепцію післявоєнного відновлення.

“У пріоритеті у городян створення публічних зон, зелених зон, набережної від Інгуського до Варварського мосту, траса здоров’я від 61-го заводу на Яхт-клуб, перетворення нашого парку Перемоги. Тобто людям хочеться бачити місто, в якому хочеться жити”, – пояснив він.

Також він зазначив, що розробка Генплану неможлива без вирішення питання із транзитним транспортом.

“Без будівництва об’їзного мосту ми не зможемо вирішити транспортну проблему у Миколаєві. Коли ми зможемо отримати той японський чи китайський міст, тоді питання транспорту у місті буде вирішено на 80%”, – зазначив він.

За його словами, ці питання потребують кропіткої роботи з документами, тому зараз є час ними займатися, щоб після закінчення війни не витрачати час і якнайшвидше розпочати роботу.

Він нагадав, що до війни планувалося завершити будівництво об’їзної бетонної дороги з Херсонського напрямку до портів Корабельного району Миколаєва. Проте плани довелося змінити. Також довелося тимчасово призупинити будівництво переходу під залізничним мостом.

“Його (об’їзд під залізничним мостом, — прим.) почала розробляти турецька компанія Онур, але на початку війни вони направили нам листа, що вони не можуть забезпечити виконання контракту, тому пропонують його розірвати до закінчення війни. Після цього вони продовжать роботу”, – розповів мер міста.

Будівництво об’їзної дороги у Корабельному районі та Миколаївському районі області мало розпочатися цього року. У лютому 2022 року стало відомо, що для будівництва об’їзної дороги в Корабельному районі Миколаєва необхідно через Кабінет Міністрів вивести з лісового господарства частину території

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button