Суспільство

Слідчий з Миколаєва "повів" у одеських митників $716 тисяч

Старшому слідчому Територіального управління Державного бюро розслідувань у Миколаєві повідомили про підозру у зловживанні владою (ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

У березні 2022 року на одному з пунктів пропуску на Одещині у громадянина було виявлено 716 тисяч доларів США, які той намагався незаконно перевезти до ЄС, приховуючи цей факт від митників.

Під час складання митницею протоколу про порушення правил, які передбачають безальтернативне вилучення грошей, до пункту пропуску прибув старший слідчий ГБР. Він втрутився у процес і без жодних законних підстав вилучив 716 тисяч доларів. Згодом підозрюваний незаконно повернув громадянину вилучені гроші, які були предметом справи про адміністративне правопорушення та перебували у розпорядженні митних органів.

Наприкінці липня суд визнав громадянина винним у порушенні митних правил і наклав штраф майже 21 мільйон гривень з конфіскацією в доход держави вилучених 716 тисяч доларів. Згодом це рішення підтвердила й апеляція. Проте виконати судове рішення щодо вилучення 716 тисяч доларів стало неможливо, оскільки гроші вже повернули громадянину.

Розслідування зазначених фактів детективи Національного бюро розпочали за власними напрацюваннями.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button