Суспільство

Ситуація з енергопостачанням має покращитись, але є одна умова, - "Укренерго"

Якщо не буде нових обстрілів Росії

Цей материал також доступний

Якщо не буде нових обстрілів країною-агресором (росією) української енергосистеми, ситуація з енергопостачанням у Центральному регіоні (Київська, Черкаська, Чернігівська, Житомирська області), а також у Північному (Харківська, Полтавська, Сумська області), де вона є найскладнішою, покращиться протягом наступних кількох днів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький .

“Думаю, нам усім, споживачам, потрібно ще зазнати кількох днів за умови, що не буде нових обстрілів, для того щоб відбулися полегшення з енергоспоживанням, щоб графіки відключення були більш комфортними”, – сказав він.

Кудрицький додав, що енергетики працюють у цілодобовому режимі.

За його словами, в результаті п’яти масованих і ряду дрібніших ворожих обстрілів ситуація в енергосистемі досі залишається досить складною, особливо у Київському та Харківському регіонах.

“Ситуація складна у Київському та Харківському регіонах. Тут запроваджуються графіки погодинних відключень, і, на жаль, іноді доводиться застосовувати додаткові аварійні відключення, щоб збалансувати енергосистему в цих регіонах. Дефіцит потужності протягом дня тут змінюється, тому що змінюється обсяг споживання та генерації, доступний диспетчеру, але саме у цих регіонах перевищує в середньому 1000 МВт”, – описав ситуацію Кудрицький.

Коментуючи загрозу блекауту в Україні, глава Укренерго сказав, що вона залежить від інтенсивності обстрілів РФ енергетичних об’єктів. Він додав, що влада та енергетики мають готуватися до будь-якого сценарію.

“Як місцева влада, так і енергетики просто зобов’язані готуватися до будь-якого сценарію, включаючи найбільш песимістичний – це блекаут. Наскільки ймовірним є цей сценарій, залежить від інтенсивності ракетних обстрілів, які досить важко спрогнозувати, але ми, енергетики, робитимемо все, щоб не допустити таких сценаріїв”, – запевнив голова системного оператора.

Кудрицький сподівається на додаткові інструменти забезпечення енергопостачання, зокрема у Києві та області, найближчим часом.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button